Bel gratis 085 – 330 10 14
Uw glaszetter is nu bereikbaar
Ervaar onze goede service en kwaliteit
9,3
Uw glaszetter is nu bereikbaar

Installatie van een glasbalustrade

Voorbereiding en montagemogelijkheden

Een glasbalustrade installeren is zelf niet mogelijk, tenzij u een glasspecialist bent. Er komt namelijk heel veel bij kijken om dit succesvol te doen en dat het voldoet aan alle veiligheidseisen en regelgevingen. We leggen u graag uit zodat u snapt waarom het plaatsen zo belangrijk is.

  • Glasbalustrade bestaande bouw
  • Glasbalustrade nieuwbouw

Daarnaast laten we u zien welke montagemogelijkheden er beschikbaar zijn voor uw glasbalustrade, er zijn namelijk meerdere opties.

Let op: Wij adviseren u altijd voor veiligheidsglas dat gehard is te kiezen omdat dit geen scherven geeft bij schade. Dit voor uw eigen  veiligheid en voor de veiligheid van uw huisgenoten en misschien zelf van uw huisdieren.

Voorbereiding bij glasbalustrades

Een goede voorbereiding is van essentieel belang. De glaspanelen wegen al snel 50 tot 80 kilogram waardoor een stabiele glasbalustrade verankerd dient te worden in beton of staal. Het vastzetten van het glasrailingsysteem kan niet plaats vinden op een houten vloer, dan wel op snelbouwsystemen of Ytongblokken.

Het is daarom van belang om bij het ontwerpen van uw plannen onze glasspecialist te benaderen. Door onze glasspecialist proactief in het ontwerp van uw plannen te betrekken zal deze ervoor zorgen dat de gewenste glasbalustrade wordt gerealiseerd met een minimum aan kosten en problemen.

Advies nodig over glasbalustrades?

Deskundig advies over glasbalustrades op basis van uw situatie.
We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft over een glasbalustrade, maar misschien ook over de veiligheid, type glassoorten of bevestigingsmogelijkheden. Als u graag eerst advies van een deskundige krijgt, neemt u dan via het contactenformulier contact met ons op, onze glasspecialisten helpen u graag verder.

Montage mogelijkheden

Onderstaand de glasbalustrade montagemogelijkheden

Laat u goed voorlichten voorts u tot aanschaf over gaat, onze glasspecialist glasbalustrades is op de hoogte van de mogelijkheden en materiaalsoorten.  Plan vooraf een afspraak, om fouten in een later stadium te voorkomen.

placeholder

Bovenmontage direct op de vloer

Het monteren van een glasrailingsysteem direct op een betonnen vloer is de meest eenvoudigste manier van de drie montagemogelijkheden. Belangrijk hierbij is wel dat het een volgestorte betonnen vloer betreft zonder dat er leidingen in aangebracht zijn.

placeholder

Bovenmontage verdiept in de vloer

Het monteren van een glasrailingsysteem verdiept in een nog aan te brengen vloer is de meest spectaculaire manier van de drie montagemogelijkheden. Op deze wijze bestaat de mogelijkheid om het glasralingsysteem onzichtbaar in de afgewerkte vloer te monteren, zodat alleen het glas zichtbaar is en de gehele balustrade transparant is.

placeholder

Zijmontage tegen de verdiepingsvloer

Het monteren van een glasrailingsysteem tegen de verdiepingsvloer is vooral een mooie oplossing waarbij juist gekozen wordt voor het in zicht aanbrengen van het RVS glasrailingsysteem.

Overige montagemogelijkheden

Soms is het niet mogelijk om een glasrailingsysteem toe te passen of het is juist een toevoeging aan de uitstraling waarvoor men kiest voor RVS glasvloerklemmen of glasverbinders.  Daarnaast hebben we nog één extra mogelijkheid dat is de glasadpter.

placeholder

Montage middels RVS glasklemmen/ glasverbinders

Mocht u hiervoor kiezen zijn er verschillende maten en vormen beschikbaar. Van minuscule, haast onzichtbare U-profielen tot en met volledig vierkante en ronde buisregels. Dat geldt uiteraard ook voor dekregels.

placeholder

Montage middels glasadapters

Het toepassen van glasadapters wordt vaak toegepast van schuine kanten van trappen, borstweringen van vides en trapgaten en balkons.

Systemen van Q-railing, als het om kwaliteit gaat.

De glasspecialisten van Glasbreuk Herstel® werken enkel alleen met de glasrailingproducten en -systemen Q-railing.

Advies nodig over glasbalustrades?

Deskundig advies over glasbalustrades op basis van uw situatie.
We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft over een glasbalustrade, maar misschien ook over de veiligheid, type glassoorten of bevestigingsmogelijkheden. Als u graag eerst advies van een deskundige krijgt, neemt u dan via het contactenformulier contact met ons op, onze glasspecialisten helpen u graag verder.

Offerte glasbalustrade aanvragen?

Wilt u een offerte voor een glasbalustrade aanvragen, dan is inventarisatie en een gedegen advies essentieel. Een deskundig glasbalustrade specialist neemt contact met u op als u onderstaand contactformulier invult.

Makkelijk en snel contact via het formulier

Wij reageren tijdens kantooruren altijd binnen 2 werkdagen inhoudelijk op uw aanvraag. Lekker snel daar houden wij ook van.

Onze kennisbank

Bent u opzoek naar iets specifieks, doorzoek onze website.