Bel gratis 085 – 330 10 14
Uw glaszetter is nu bereikbaar
Ervaar onze goede service en kwaliteit
9,3
Uw glaszetter is nu bereikbaar

Installeren van een kattenluik in glas

We leggen het u allemaal uit

Een kattenluik in glas plaatsen is zelf niet mogelijk, tenzij u een glaszetter bent. Er komt namelijk heel veel bij kijken om dit veilig te doen voor u en uw kat. We leggen u graag uit zodat u snapt waarom dat het plaatsen zo belangrijk is.

Let op: Wij adviseren u veiligheidsglas omdat dit geen scherven geeft bij schade.

  • Kattenluik mogelijk in bestaand glas
  • Een veilige oplossing voor uw kat(ten)

Op welke plaats dient het kattenluik geïnstalleerd te worden?

We vertellen u alles over de mogelijkheden

De ideale situatie is dat de onderkant van de tunnel van het microchip-gestuurde SureFlap-kattenluik even ver van de grond verwijderd als de buik van uw kat. In de praktijk kan het echter nodig zijn het luik hoger te plaatsen, afhankelijk van de eigenschappen van de deur waarin het wordt geïnstalleerd. In dergelijke gevallen wordt het kattenluik meestal zo laag mogelijk gemonteerd. Het microchip-gestuurde SureFlap-kattenluik is ideaal voor installatie in enkele of dubbele beglazing.

Kattenluik in enkelglas:

Het aanbrengen van een kattenluik in bestaande ruiten van deuren en ramen behoort ook tot de mogelijkheden, voorwaarde is dat de ruit een minimale hoogte en breedte heeft van 50 centimeter. Er moet een rond gat (diameter 212mm) in het glas gesneden worden. Echter dient u wel rekening te houden dat deze optie niet de voorkeur geniet daar de veiligheid voor u en uw kat bij glasbreuk in gevaar komt. Voorkeur bij toepassingen in enkelglas is dan altijd veiligheidsglas toe te passen!

Er is optioneel een montageadapter voor montage in glas verkrijgbaar die geschikt is voor gaten met een diameter van 210 mm tot 260 mm.

Kattenluik in dubbelglas:

Het aanbrengen van een kattenluik in bestaande dubbele beglazing is geen optie!
Voor het toepassen van een kattenluik in isolatieglas dient fabrieksmatig een sparing in de nieuw te produceren isolatieruit gemaakt te worden. Hierbij zijn alle soorten dubbelglas denkbaar, zelfs in HR++.  Eenmaal de juiste maatvoering van uw isolatieglas bepaald, de plaats waar u de sparing voor het kattenluik wenst te hebben en u kunt het dubbelglas kant en klaar bij ons bestellen. Eenvoudig kunt u zelf een kattenluik met de bijbehorende adapter vrij van tochtgaten plaatsen. Let hierbij wel op welk type kattenluik u gaat nemen, omdat bij een kattenluik de sparing van het gat kleiner is dan bij een huisdierluik.

Mocht u liever de werkzaamheden door een glasspecialist uit laten voeren, dan bent u bij ons op het juiste adres. De glasspecialisten van Glasbreuk Herstel® zorgen ervoor om een goed geheel van glas en luik te bereiken, zelfs zonder adapter, wat volledig aan uw verwachtingen voldoet, op het gebied van uitstraling, functionaliteit en duurzaamheid.

Tip:  Zelf opmeten van de juiste glasmaat

Hoe meet je de juiste glasmaat van het dubbelglas in?

Het opmeten van dubbelglas moet uiterst nauwkeurig gebeuren om te voorkomen dat het glas niet in het kozijn past, of niet op de juiste wijze gemonteerd kan worden. Door onjuiste wijze van montage kan schade aan het glas ontstaan, waardoor het dubbelglas lek kan slaan en zo haar isolatiewaarde verliest. Erger nog, er komt vocht tussen de glasbladen en er ontstaat een waas, waardoor u niet meer naar buiten kunt kijken.

Als u de juiste maatvoering wilt bepalen zonder dat u het glas vooraf los maakt, dan adviseren wij u de maat op te nemen van het zichtbare glas, met andere woorden:

  • als u de dagmaat opmeet, is dit de zijde waar de glaslatten zich niet bevinden

Vervolgens telt u bij de dagmaat 24 millimeter op om de juiste te bestellen glasmaat te berekenen. Deze 24 millimeter is de ruimte van het zwarte kader die het glas nodig heeft om in de sponning geplaatst te worden, zodat er nog voldoende ruimte voor ventilatie is.

Advies nodig over een kattenluik in glas?

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft over uw kattenluik glas, maar misschien ook over de veiligheid, type glaslatten of ventilatiemogelijkheden. Als u graag eerst advies van een deskundige krijgt, neemt u dan via het contactenformulier contact met ons op, onze glasspecialisten helpen u graag verder.

Offerte kattenluik in glas aanvragen?

Wij begrijpen dat uw kat u dierbaar is en dat u alleen het beste voor hem wilt. Onze kattenluiken in glas voldoen aan strenge eisen en normen. Zo zorgen wij er voor dat het glas de juiste dikte en samenstelling heeft ten opzichte van de oppervlakte. Dit is belangrijk in verband met windbelasting en veiligheid. Als u graag eerst advies krijgt van een deskundige, neem dan via onderstaand contactformulier contact met ons op, onze glasspecialisten helpen u graag verder.

Makkelijk en snel contact via het formulier

Wij reageren tijdens kantooruren altijd binnen 2 werkdagen inhoudelijk op uw aanvraag. Lekker snel daar houden wij ook van.

Onze kennisbank

Bent u opzoek naar iets specifieks, doorzoek onze website.