Bel gratis 0165 440 210
Uw glaszetter is nu bereikbaar
Ervaar onze goede service en kwaliteit
9,3
Uw glaszetter is nu bereikbaar

Lekke ruit vervangen in Roosendaal

Vocht of condens tussen het dubbel glas?

Als uw dubbelglas blijvend dof lijkt is het isolatieglas lek. Erg vervelend, want vocht in dubbelglas verminderd niet alleen het zicht van binnen naar buiten en andersom, maar het heeft bovendien ook tot gevolg dat de isolatiewaarde van het glas afneemt en de energierekening hoger uitvalt.

  • Laat lek isolatieglas altijd vervangen
  • Herstel van lekke ruiten jonger dan 10 jaar, is vaak verzekerd
  • Helder en transparant vooraf
0165 440 210

Bel direct

Bel direct naar:
0165 440 210
Safe icon

Hoe ontstaat een glasschade door lek en blindslag?

Isolatieglas ook wel dubbelglas genoemd, bestaat uit 2 glasplaten die luchtdicht met elkaar zijn verbonden door een aluminium kader, waardoor een ruimte gecreëerd wordt, ook wel genoemd de spouw. De spouw kan gevuld zijn met lucht ofwel met een edelgas.

Om te zorgen dat de schone en droge lucht of edelgas tussen de glasbladen blijft wordt de volledige rand met een speciale kit afgedicht. De volledige rand van de dubbele beglazing mag nooit met direct zonlicht in verbinding staan. Door UV straling of door weersinvloeden kan de hechting van de glasbladen met de eerder genoemde afstandhouder verminderen. Wanneer deze verbinding tussen het glas en de afstandhouder niet meer 100% dicht is, dan spreekt men van een glaslek. Dit zal na verloop van tijd zichtbaar worden. Doordat de aanslag aan de binnenzijde zichtbaar wordt en dan verliest het glas zijn helderheid.

Er ontstaat drukverschil tussen het dubbelglas pakket en de buitenlucht, hierdoor wordt vochtige lucht naar binnen gezogen. De vochtige lucht condenseert en slaat vervolgens op de binnenkant van de ruiten. De kalk welke in de condens zit, zorgt ervoor dat u een witte en wazige aanslag aan de binnenzijde van het glas ziet. Hoe langer de beglazing blijft zitten, hoe meer aanslag er ontstaat. Uiteindelijk zal het glas volledig ondoorzichtig zijn.

Lek isolatieglas / dubbelglas laten herstellen

Als u glasschade heeft aan uw dubbelglas en u wilt dit laten vervangen dan kunt u het beste een glasspecialist van Glasbreuk Herstel® inschakelen. Onze glaszetters hebben de expertise en vakkennis om het juiste dubbelglas te kunnen adviseren voor uw situatie. De glaszetter kan exact bepalen welk type glas er reeds is geplaatst en bij welke fabrikant dit geproduceerd is. Zodoende beperkt u de kans op kleurverschil ten opzicht van andere beglazing in uw gevel. HR++ isolatieglas bijvoorbeeld heeft een gering kleurverschil ten opzicht van standaard dubbelglas, als u het naast elkaar in dezelfde gevel plaatst, ziet u kleurverschil. Verder is het van belang dat de coating aan de juiste zijde van de gevel geplaatst wordt. De reflecterende HR-coating plaatsen we zo dicht mogelijk aan de binnenzijde van het huis, want hoe eerder de straling van binnen gereflecteerd wordt hoe beter. Een zonwerende coating plaatsen we om die reden zoveel mogelijk aan de buitenzijde.

 

Controle positie van de coating

Wilt u controleren waar de coating op het dubbelglas zit? Neem een aansteker en steek de vlam aan op ongeveer 5 centimeter van de ruit. U ziet nu in de weerspiegeling van de ruit 4 vlammetjes. De tweede of derde vlam heeft een iets afwijkende kleur. Is de kleur van binnenuit gezien van het tweede vlammetje anders dan de rest dan zit de coating op die positie (pos. 3) In de afstandhouder (spouw) tussen de glasbladen staat bij HR, HR+ of HR++ dubbelglas een gedrukte tekst met verschillende codes. Staat er niets in dan gaat het om standaard dubbelglas of HR glas van voor 1996.

 

Repareren kan niet, vervangen enige mogelijkheid

Lekgeslagen dubbelglas kan helaas niet gerepareerd worden als het lek is geraakt. De enige manier om het probleem op te lossen is de complete isolatieruit vervanging.

0165 440 210

Bel direct

Bel direct naar:
0165 440 210

Heeft u verder nog vragen?

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft over bijvoorbeeld het type dubbel glas, veiligheid, type glaslatten of ventilatiemogelijkheden. Als u graag eerst advies van een deskundige krijgt, neemt u dan via het contactenformulier contact met ons op, onze glasspecialisten helpen u graag verder.

Laag BTW tarief van 9%

Op dit moment is er een regeling waar u van kunt profiteren! Er geldt een laag BTW tarief van 9% op de montage van isolatieglas. Deze regeling geldt alleen voor particulieren.

Liever een afspraak inplannen?

Soms is het fijn om samen met een specialist te kijken naar de mogelijkheden. Daarom plannen we indien gewenst graag een afspraak bij u op locatie, zodat onze glasspecialist advies kan geven op basis van uw situatie.  Als u graag eerst advies van een deskundige krijgt, neemt u dan gerust contact met ons op, onze glasspecialisten kijken graag met u naar een geschikte datum.

Verzekerd of niet-verzekerd voor lekke ruit(en)?

Glasschade, is vaak verzekerd, maar niet altijd.
U geniet altijd de beste glasservice van Glasbreuk Herstel®!

 

Extra service bij verzekerde glasschade:

Wij nemen u de administratieve afhandeling met uw verzekeringsmaatschappij uit handen en dienen de factuur rechtstreeks in bij uw verzekeraar/ assuradeur. U hoeft alleen onze akte van cessie in te vullen en wij regelen de rest.

Neem direct contact op

Wilt u glasschade melden? Bel 085 – 330 10 14 of vul onderstaand formulier in. Bij ons regelt u het snel en gemakkelijk!

Glas van Glasbreuk Herstel®?

Heeft u het glas door ons laten leveren en monteren dan hoeft u zich geen zorgen te maken. In dat geval heeft u recht op 10 jaar fabrieksgarantie.

 

Levenslange garantie Glasbreuk Herstel®

Heeft u optioneel betaald voor levenslange garantie dan zit u helemaal goed want dan heeft u recht op levenslange garantie. Lees onze unieke garantiebepalingen op dubbel glas. Als u de ramen of kozijnen waarin het glas is geplaatst normaal heeft onderhouden, krijgt u volledig kosteloos een nieuwe ruit geleverd en gemonteerd. Het is wel van belang dat u onderhoud heeft gepleegd aan het raam of aan het kozijn. Neemt u contact met ons op waarna wij een glasspecialist de situatie laten beoordelen.

 

Geen glas van Glasbreuk Herstel®?

Mocht u het dubbel glas niet bij ons hebben gekocht dan zijn wij graag bereid u te helpen met het achterhalen en oplossen van het probleem.

We kunnen u helpen met het achterhalen van het juiste type dubbelglas en het claimen van nieuw dubbelglas en eventuele montagekosten bij de originele fabrikant.

Geen garantie? Dan krijgt u bij ons extra korting op nieuw dubbelglas.

Onze kennisbank

Bent u opzoek naar iets specifieks, doorzoek onze website.