Bel gratis 085 – 330 10 14
Uw glaszetter is nu bereikbaar
Ervaar onze goede service en kwaliteit
9,3
Uw glaszetter is nu bereikbaar

Handige tips van Glasbreuk Herstel®

Onze glasspecialisten geven u een aantal direct toepasbare tips

Tip: Beperk het risico op thermische breuk!

Thermische breuk in glas ontstaat door temperatuurverschillen in het oppervlak van het glas. Een thermische glasbreuk heeft een speciaal breukpatroon en is niet te vergelijken met het breken van glas door bijvoorbeeld het inslaan van de beglazing. Een thermische glasbreuk is te herkennen aan één breuklijn die loodrecht vanuit rand van het glas begint en daarna in een grillige vorm verder loopt. Een thermische glasbreuk is geen productfout, maar het gevolg van sterke temperatuurverschillen in het glas.

Onderstaande zaken kunnen de kans op een thermische breuk verkleinen:

  • Plaats jaloezieën, lamellen of overgordijnen op enige afstand van de beglazing
  • Plaats een verwarmingselementen niet te dicht bij de beglazing
  • Beplak geen beglazing met plakfolie én beschilder de beglazing niet
  • Plaats géén grote voorwerpen aan de binnenkant, dicht achter de beglazing
  • Voorkomen zaken die tot een temperatuurverschil in de beglazing kunnen leiden (Bijv. een gerichte koude waterstraal op een door de zon verwarmde beglazing).

Thermische glasbreuk kan worden voorkomen door gehard glas toe te passen. Gehard glas is speciaal behandeld glas dat tegen veel grotere temperatuurverschillen kan en minder gevoelig is voor een thermische glasbreuk. In situaties waar het glas te maken kan krijgen met grote temperatuurverschillen is het raadzaam gehard glas toe te passen. Een ander belangrijk voordeel van gehard glas is dat het veiligheidsglas is en bij breuk in kleine veilige korrels uiteen valt en dus geen ernstig letsel veroorzaakt.